28 Şubat 2013 Perşembe

Pamir'in Sütlaç Aşkı

Bir çocuk düşünün ki her öğün sütlaç verseniz yiyen..Bolulu Hasan Usta'nın tabelasını kıyıdan köşeden görse bile hemen sütlaç diye tutturan..Şayet evde sütlaç yaptıysanız sütlaçın son damlası bitene kadar başka birşey yemeyen..sütlaç yemeyi parkta oynamaya tercih eden.. Evet düşünün dedim ama bizim evde bunları düşünmeden öteye hayata geçiren bir varlığımız var tabiki o kişi Pamir'den başkası değil..Pamir'in sütlaç aşkı tam olarak ne zaman başladı hatırlamıyorum ama geçen yaz (2 yaşındayken) ismini bile telafuz edemiyorken sütle diye tutturup ağlardı..Tabi yaz olduğundan bizim için bu işkence katmerlenirdi zira işin içine birde dondurma talepleri girerdi. Bu akşamda Pamir'in yine sütlaç krizi tuttu. Öyle ki aldığımız yerden eve gelinceye kadar olan süreçte bile Pamir'i oyalamak zor oldu. O hemen sütlaçını yemek istiyordu..Arabada falan olmasıda zerre kadar umurunda değildi..Allah'tan eve sorunsuz gelmeyi başardık ve mutlu sona evimizde ulaştık.. Pamir için bir olmazsa olmazda sütlaç üzerine dökülen fındıklar..Dikkat ama fındık yerine asla fıstık olmaz..Ayrıca fındıklar illaki kırılmış olmalı; bütün bütün sütlaç üzerinde kendilerine yer edinmemeli.. Bunlarda Pamir'in sütlaç prensipleri..Komik ama gerçek:)))

21 Şubat 2013 Perşembe

Sihir...

Morfinden daha güçlü ağrı kesici nedir? Vallahi ben buldum cevabını. 'Anne öpücüğü'. Pamir üstünde çok etkili. Ne zaman düşşe ya da bir yerini acıtsa koşa koşa yanıma geliyor ; anne öp diyor. Ve tabiki hemen öpülüyor. Sonra mı? Sonra ağlayan sızlayan çocuk susuyor. Oynamaya devam ediyor. Bunun sihir, keramet neresinde; bilimde 'adı varmı' bilmiyorum ama bizim evde son derece hayat kurtarıcı:))

18 Şubat 2013 Pazartesi

Pamir 2.5 yaşında



 Bugün Pamir 2,5 yaşına girdi. Mini mini elleri, tatlımı tatlı dilleri ile oğluşuma sağlıklı mutlu büyüsün inşallah..

17 Şubat 2013 Pazar

1 Çocuk Hiçbirşey 2 Çocuk Çokşey

Ben artık eskiler ne derse koşulsuz şartsız inanır olacağım. Zira hepmi haklı çıkarlar söylediklerinde. Eee ne de olsa yaşanmışlıklar, deneyimler hep eskilerin yanında.. Evrim 4 günlük şirket toplantısı için Antalya'ya gidince Pamir ve benim için hareketli günler başladı. Evimize gelen gidenin fazla olması içinde bitmek bilmez bir enerjiye sahip olan oğlumun fitilini daha da bir ateşledi. Özellikle Balkan'ın gelmesi ile Pamir resmen Nirvana'ya ulaştı:)) Aralarında 3 yaş fark olmasına rağmen bir saniye durmaksızın 2 çocuk bütün evin altını üstüne getirdi. Uyku uyamadıkları gibi, bizede uykuyu haram ettiler..Ayrıca çok az yemek yiyerek (karın tokluğuna) bol bol su içtiler(koşturma sonucunda hareretten)..Ve ablamla bana iki lafın belini kırmayı nasip etmediler..2 günün sonunda ablam ve ben perte çıkarken iki çocuk yeni çıkan araba misali ışıl ışıldı. 2 günün özetinde: Acaba ikinci çocuğu yapmalıyız sorusunun cevabı bende yine hayır oldu. (Yine diyorum çünkü sorunun cevabı sürekli değişiyor) Kafamda da hep'1 Çocuk Hiçbirşey 2 Çocuk Çokşey'cümlesi dönmeye başladı..


  

 2012-Yamaçevler

6 Şubat 2013 Çarşamba

Pamir'in Dilinden

Konuşmaya yeni başlayan her çocuk gibi Pamir'in de kendince bir dili var. Bazı kelimeleri çok düzgün telafuz etsede bazı kelimeler var ki bizim ve ileride Pamir'in hayatında fenomen olabilecek nitelikte..Ha birde her çocuğun dilinden annesi anlar diyorlar ya bu kesinlik doğruymuş. Zira bazen Evrim bile Pamir'in ne konuştuğunu bana soruyor..Gerçi son günlerde Pamir gayet güzel konuşuyor. Bana kalsa ben o yarım yamalak yeni konuşmaya başladığı hallerini daha çok seviyordum. Tam öp öp doyamazsınlık durumlardı.. Neyse konumuza geri dönecek olursak işte 2012 yazından bu güne Pamir'in dilinden seçmeler.. Nono: Dondurma Sütle: Sütlaç Banne: Babaanne Korktigo: Korktum Hepisiniz: Herkes Armut: Elma (Ne kadar doğrusunu söylesekte nafile bizim evimizde elma ve armutun ismi çoktan değişmiş durumda) Kaka: Çiş (hangisi geliyor anlamakta zorlanıyorum:))